Germania. Angela Merkel despre situația din Afganistan după ce talibanii au preluat controlul: Este o evoluție extrem de amară. Amară, dramatică și terifiantă. 

germania-angela-merkel-despre-situatia-din-afganistan-dupa-ce-talibanii-au-preluat-controlul:-este-o-evolutie-extrem-de-amara-amara,-dramatica-si-terifianta. 

Cancelarul german a adus totodată un omagiu celor 59 de soldați germani care și-au pierdut viața în Afganistan, precum și celor care au fost răniți în acțiune. ”Mă gândesc la durerea familiilor soldaților care și-au pierdut viața luptând acolo. Acum totul pare atât de lipsit de speranță”, a mai spus Merkel.

Ea a mai spus că vor fi depuse eforturi pentru a oferi refugiu, în special pentru personalul de sprijin afgan care a ajutat armata germană. Totodată, Germania va acorda ajutor și țărilor vecine, cum este Pakistanul, unde se așteaptă să sosească mulți refugiați.

Tot luni, potrivit Reuters, Merkel le-a comunicat colegilor de partid că Germania ar putea fi nevoită să evacueze până la 10.000 de oameni din Afganistan. Între aceștia, se numără și 2.500 de afgani anagajați ca personal de sprijin, dar și activiști pentru drepturile omului, avocați și alte categorii de persoane.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Articole similare