Ziua Marinei. La ceremonia din Portul Militar Constanța au participat Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu. Pentru al doilea an consecutiv, festivitățile s-au desfășurat fără public, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

ziua-marinei-la-ceremonia-din-portul-militar-constanta-au-participat-presedintele-klaus-iohannis-si-premierul-florin-citu-pentru-al-doilea-an-consecutiv,-festivitatile-s-au-desfasurat-fara-public,-din-cauza-restrictiilor-impuse-de-pandemie.

Președintele Klaus Iohannis a participat la festivitățile de Ziua Marinei Române, în Portul Militar Constanța. La ceremonie au ajuns Prim-Ministrul Florin Cîţu și mai mulți membri ai cabinetului său şi preşedintele Senatului Anca Dragu.

La fel ca anul trecut, publicul nu are acces la eveniment, pe fondul măsurilor restrictive. Defilarea navelor de la Constanța la Midia, desfășurată între orele 11.00 – 13.00, poate fi urmărită de pe plajă.

Principalele declarații ale Președintelui:

  • Îi salut cu căldură pe toți militarii noștri, care poartă cu curaj tricolorul pe mările și oceanele lumii. Fac sacrificii departe de casă, în încercări dificile, ies mereu învingători și garantează siguranța cetățenilor noștri. Profesionalismul, devotamentul, sunt cele mai importante calități ale marinarilor noștri.
  • Din păcate, din cauza pandemiei, nu pot avea loc nici în acest an festivitățile. Revenirea la normalitatea este vaccinarea. Cu cât crește numărul persoanelor imunizate, cu atât mai repede stopăm pandemia. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe cei apropiați.
  • Marea Neagră a devenit un punct important în politica externă, este o zonă de interes major pentru întreaga securitate nord-atlantică. Proiectele desfășurate demonstrează acest lucru.
  • Provocările de securitate impun un angajament sporit pentru întărirea securității. România are un rol activ în îmbunătățirea spațiului nord-atlantic. Fără armată puternicp, România nu-și poate menține rolul de membru important al NATO. Forțele navale sunt bine instruite, capabile să răspundă cu succes oricăror provocări. S-au făcut progrese pentru înzestrare.
  • Marinarii noștri militari veghează cu responsabilitate la securitatea apelor noastre. Fac, împreuna cu aliații, un loc mai sigur. Vă felicit pentru profesionalism! Vă mulțumesc pentru sacrificiile pe care le faceți zi de zi!

Articole similare