Haiti. Cel puțin 724 de persoane și-au pierdut viața, 2.800 au fost rănite, iar alte sute sunt date dispărute, a doua zi după cutremurul de 7,2 pe scara Richter.

haiti-cel-putin-724-de-persoane-si-au-pierdut-viata,-2800-au-fost-ranite,-iar-alte-sute-sunt-date-disparute,-a-doua-zi-dupa-cutremurul-de-7,2-pe-scara-richter.

Autoritățile desfășoară misiunile de căutare și salvare, motiv pentru care bilanțul este așteptat să crească. Sâmbătă în jurul aceleași ore, erau aproximativ 300 de persoane decedate.

BBC scrie că mai multe spitale au fost copleșite de numărul de supraviețuitori și au nevoie urgentă de provizii. De altfel, premierul țării a declarat stare de urgență pentru o lună de zile. Cuba a trimis deja peste 250 de medici să ajute, Republica Dominicană a promis sprijin material și alimente. Ajutoare au promis și SUA și ONU.

Potrivit șefului serviciului de protecție civilă, peste 860 de locuințe au fost complet distruse, iar alte sute au fost deteriorate. 

Seismul s-a produs la 10 kilometri adâncime, în apropiere de capitala țării, Saint-Louis-du-Sud. Puternic afectată este și regiunea din jurul orașului Les Cayes. În 2010, un cutremur cu magnitudine 7 a provocat circa 200 de mii de morți, precum și pagube semnificative infrastructurii țării.

Surse alternative: BBC, DW.

Articole similare