SUA. Bill Gates promite 1,5 miliarde de dolari pentru proiecte de combatere a schimbărilor climatice, cu condiția ca pachetul de 1.200 de miliarde pentru infrastructură, propus de Joe Biden, să fie aprobat de Congres. În caz contrar, sugerează că oferă banii altor țări.

sua-bill-gates-promite-1,5-miliarde-de-dolari-pentru-proiecte-de-combatere-a-schimbarilor-climatice,-cu-conditia-ca-pachetul-de-1200-de-miliarde-pentru-infrastructura,-propus-de-joe-biden,-sa-fie-aprobat-de-congres-in-caz-contrar,-sugereaza-ca-ofera-banii-altor-tari.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, spune că are mai multe motive pentru care insistă să fie aprobat pachetul propus de președintele american. De exemplu, acesta prevede un buget de 25 de miliarde de dolari destinat unor programe ”demonstrative”, derulate la scară mică, ce au rolul să arate că anumite tehnologii pot deveni extrem de benefice pentru mediu și climă. 

În plus față de cele 25 de miliarde de dolari, pachetul prevede alocarea a 73 de miliarde de dolari pentru a fi extinsă rețeaua de transport a energiei electrice, astfel încât energia regenerabilă să fie accesibilă în mai multe zone din SUA. De asemenea, alte 21 de miliarde de dolari ar fi folosite pentru a ajuta la curățarea vechilor situri industriale și energetice.

”Este crucial să reducem costurile cu noile tehnologii prietenoase cu mediul, ca să putem să le implementăm la o scară cât mai mare. Nu vom ajunge niciodată în acest punct, dacă guvernul nu vine cu politici corecte, iar politicile corecte sunt exact în această inițiativă de 1.200 de miliarde de dolari”, a declarat Bill Gates într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Marți, pachetul pentru infrastructură a trecut de Senat, cu 69 de voturi ”pentru” (zece din partea republicanilor). Votul final va fi dat de Camera Reprezentanților, dar un consens nu este clar, date fiind divergențele între radicali și moderați, potrivit presei internaționale. Dacă va fi adoptat, pachetul mai trebuie doar promulgat de președintele Biden, cel care l-a propus.

Surse alternative: WSJ, Forbes.

Sursa foto: Facebook Biil Gates.

Articole similare