Ministerul de Externe a prelungit până sâmbătă atenționarea de călătorie în Spania, unde sunt în vigoare două avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă. În Andaluzia, sunt anunțate temperaturi de 44 de grade Celsius.

ministerul-de-externe-a-prelungit-pana-sambata-atentionarea-de-calatorie-in-spania,-unde-sunt-in-vigoare-doua-avertizari-cod-portocaliu-si-cod-galben-de-canicula-in-andaluzia,-sunt-anuntate-temperaturi-de-44-de-grade-celsius.

Atenționarea de călătorie emisă inițial era valabilă pentru zilele de 11 și 12 august, dar MAE a prelungit-o până pe 14 august, după ce și meteorologii spanioli au prelungit codurile de căldură. ”Din cauza temperaturilor ridicate există un risc foarte înalt de incendiu de vegetație”, mai arată MAE.

Potrivit serviciului spaniol de meteorologie, sunt anunțate:

Pentru data de 13 august:

  • Cod roșu de caniculă (cu temperaturi de până la 44ºC) pentru Comunitatea Autonomă Andaluzia.
  • Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi de până la 43ºC) pentru comunitățile Madrid, Aragon, Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Catalonia, Extremadura, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare.
  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru comunitățile Cantabria, Galicia, Murcia și Țara Bascilor.

Pentru data de 14 august:

  • Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi de până la 43ºC) în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Catalonia, Extremadura, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare.
  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru comunitățile Galicia, Murcia și Țara Bascilor.

Pentru actualizări în timp real, MAE recomandă consultarea site-ul Agenției spaniole de Meteorologie, la adresa: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos.

Articole similare