Rusia. Imaginile din satelit arată că o scurgere de petrol în Marea Neagră, de săptămâna trecută, s-a întins pe o suprafață de 80 de Km pătrați, deși responsabilii au transmis inițial că suprafața vizată este de doar 200 de metri pătrați.

rusia-imaginile-din-satelit-arata-ca-o-scurgere-de-petrol-in-marea-neagra,-de-saptamana-trecuta,-s-a-intins-pe-o-suprafata-de-80-de-km-patrati,-desi-responsabilii-au-transmis-initial-ca-suprafata-vizata-este-de-doar-200-de-metri-patrati.

Dezvăluirea a fost făcută miercuri de către cercetătorii de la Academia de Ştiinţe a Rusiei, care arată că suprafața vizată este de 400 de ori mai mare decât au transmis responsabilii inițial.

“Calculele ne arată că suprafața poluării cu petrol în momentul captării imaginii a ajuns la circa 80 de kilometri pătraţi”, potrivit cercetătorilor ruși, care mai precizează că “pata de petrol se întindea de la țărm către largul mării pe o distanţă de 19 kilometri, duminică, pe 8 august”.

Scurgerea provine de la petrolierul sub pavilion grecesc Minerva Symphony și s-a produs lângă Novorossiisk, aproape de Krasnodar, a anunțat Consorțiul Conductei Petroliere Caspice, care deține totodată și acest terminal. Inițial, luni, acesta a transmis printr-un comunicat că o scurgere de circa 12 metri cubi de petrol s-a răspândit pe 200 de metri pătraţi în apa mării.

Totodată, a susținut că scurgerea se află sub control și nu reprezintă niciun fel de ameninţare, nici pentru populație, dar nici pentru fauna marină.

Sursa: Reuters
Foto: Sci-Vega Russia

Articole similare