Guvernul a aprobat suplimentarea pe perioadă determinată cu o mie de posturi pentru personalul din casele teritoriale de pensii, pentru a facilita procesul de evaluare a celor cinci milioane de pensii din sistemul public.

guvernul-a-aprobat-suplimentarea-pe-perioada-determinata-cu-o-mie-de-posturi-pentru-personalul-din-casele-teritoriale-de-pensii,-pentru-a-facilita-procesul-de-evaluare-a-celor-cinci-milioane-de-pensii-din-sistemul-public.

Potrivit Ministerului Muncii, Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de recalculare, după o nouă formulă care să înlăture inechitățile din prezent (pentru contribuții egale, pensiile să fie egale indiferent de gen sau de data ieșirii la pensie).

Astfel, vor fi scoase la concurs 1.000 de posturi, 800 pentru persoane cu studii superioare și 200 pentru cei care au studii liceale. Angajările se fac pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022.

Datele prezentate de Ministerul Muncii arată că un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii deservește un număr de aproximativ 1.800 de pensionari, iar numărul necesar de personal în structurile CNPP este estimat la 5.500 de angajați, față de 3.480 câți există în prezent, din care doar 3.186 au atribuții de stabilire și plată a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de acte normative cu caracter special gestionate de Casa Națională de Pensii Publice, precum și de evidență a asiguraților și activitățile conexe.

Metodologia de repartizare a posturilor urmează să fie stabilită de președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Articole similare