Valeriu Gheorghiță, despre tulpina Delta: Avem 313 cazuri, cu 51 mai multe decât săptămâna precedentă. Peste 80% dintre acestea sunt la persoane nevaccinate. Sunt înregistrate 19 decese, dintre care doar unul la o persoană vaccinată cu schema completă.

valeriu-gheorghita,-despre-tulpina-delta:-avem-313-cazuri,-cu-51-mai-multe-decat-saptamana-precedenta-peste-80%-dintre-acestea-sunt-la-persoane-nevaccinate-sunt-inregistrate-19-decese,-dintre-care-doar-unul-la-o-persoana-vaccinata-cu-schema-completa.

Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că 81,5% dintre noile cazuri de infectare cu coronavirus (indiferent de tulpină) se înregistrează la persoanele nevaccinate. Totodată, 93% dintre noile decese înregistrate sunt la persoane nevaccinate.

Principalele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță: 

  • Analiza pe grupe de vârstă arată o tendință de creștere a numărului de infectări în mod deosebit, mult mai accentuată, pe categoriile de vârstă mai tinere, sub 40 de ani, comparativ cu cei peste 40 de ani.
  • De asemenea se observă o scădere a mediei de vârstă la persoanele confirmate pozitiv, la 43 de ani, comparativ cu 48 de ani în perioada anterioară.
  • Și în ceea ce privește decesele tendința este de scădere a mediei de vârstă, la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în perioada anterioară.
  • Din acest punct de vedere, mesajul nostru este foarte clar, accelerarea și creșterea ritmului de vaccinare pentru că în felul acesta putem evita decesele.
  • Referitor la varianta Delta, conform INSP, până la data de 8 august sunt înregistrate 313 cazuri, cu 51 de cazuri mai multe decât săptămâna precedentă. Dintre aceste cazuri, peste 80% au apărut la persoane nevaccinate. S-au înregistrat în total 19 decese, dintre care unul singur la o persoană vaccinată cu schemă completă.
  • Vaccinarea cu schemă completă își menține eficiența la peste 90% pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor.
  • Dintre cele 53 de teste de secvențiere efectuate săptămâna trecută (2-8 august), 51 au ieșit pozitive pentru varianta Delta, ceea ce înseamnă peste 96% pondere de pozitivare, în condițiile în care săptămâna trecută vorbeam de 89%.
  • Ponderea cumulată a variantei Delta din totalul variantelor de îngrijorare a crescut la 15,3% la acest moment.

Articole similare