SUA. O femeie a intentat un proces pentru abuz sexual, pe numele Prințului Andrew al Marii Britanii, fratele Prințului Charles. Femeia susține că la vârsta de 17 ani a fost adusă în UK și a fost forțată să întrețină relații sexuale cu prințul.

sua-o-femeie-a-intentat-un-proces-pentru-abuz-sexual,-pe-numele-printului-andrew-al-marii-britanii,-fratele-printului-charles-femeia-sustine-ca-la-varsta-de-17-ani-a-fost-adusa-in-uk-si-a-fost-fortata-sa-intretina-relatii-sexuale-cu-printul.

Virginia Giuffre a intentat un proces civil la un tribunal din New York, în baza unei legi care prevede ca supraviețuitorii abuzurilor sexuale cu minori pot intenta un proces, chiar dacă au trecut ani de zile de când fapta s-a produs. În plângerea sa, îl acuză pe Andrew, fiul Reginei Elisabeta a II-a și fratele Prințului Charles, că a abuzat-o sexual de mai multe ori, la Londra și la New York, pe vremea când era minoră. Prințul, acum în vârstă de 61 de ani, a negat acuzațiile.

Giuffre declară că a fost traficată sexual, întrucât am fost dusă în Marea Britanie să întrețin relații sexuale cu prințul, fără voia mea, pe vremea când aveam 17 ani”. Susține că și acum, la 38 de ani, încă este afectată emoțional.

În această țară, nicio persoană, indiferent că e președinte sau prinț, nu este mai presus de lege. În urmă cu 20 de ani, bogăția, puterea, poziția și legăturile i-au permis prințului să abuzeze o copilă vulnerabilă, înspăimântată, care nu avea pe nimeni să o protejeze. A trecut de mult vremea de când acesta trebuia să dea socoteală”, se arată în plângerea înregistrat în instanță.

Într-un interviu pentru BBC dat în 2019, Prințul Andrew, Duce de York, a declarat că aceste fapte nu s-au întâmplat niciodată. Pot să vă spun asta categoric. Nu mi-amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această doamnă”.

Ulterior, după ce Jeffrey Epstein, condamnat pentru hărțuire sexuală, s-a sinucis în închisoare, Andrew a precizat că regretă nespus asocierea nejudecată cu acesta. Sinuciderea lui a lăsat multe întrebări fără răspuns, în special pentru victime. Empatizez cu toate victimele”. De asemenea, Andrew a renunțat atunci și la îndatoririle de membru al Casei Regale.

Virginia Giuffre a explicat că l-a cunoscut pe Prințul Andrew prin Ghislaine Maxwell, partenera de viață a lui Jeffrey Epstein.

Surse alternative: BBC, Euronews.

Articole similare