România donează Egiptului 525 de mii de doze de vaccin AstraZeneca, pentru a sprijini țara în lupta cu pandemia. Alte 200 de mii de doze vor fi dăruite Vietnamului, iar 150 de mii Albaniei.

romania-doneaza-egiptului-525-de-mii-de-doze-de-vaccin-astrazeneca,-pentru-a-sprijini-tara-in-lupta-cu-pandemia-alte-200-de-mii-de-doze-vor-fi-daruite-vietnamului,-iar-150-de-mii-albaniei.

Ministerul Apărării anunță, într-un comunicat de presă, că o aeronavă SPARTAN va transporta cele 525 de mii de doze de AstraZeneca în Egipt. Cererea pentru dozele de vaccin a fost făcută de Egipt prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

”Dozele de vaccin sunt transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC”, mai arată MApN.

Conform unei hotărâri de guvern din 5 august, ajutoare umanitare similare vor fi trimise și în Albania și Vietnam. De altfel, secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu anunța atunci că vor fi donate Vietnamului 199 de mii de doze, iar Albaniei 150 de mii.

Luni, o aeronavă Hercule a Armatei Române a transportat în Tunisia 180 de mii de doze de ser AstraZeneca, precum și teste antigen și alte materiale sanitare. În țara africană a ajuns și o echipă formată din cinci medici și opt asistenți medicali, pentru a ajuta personalul sanitar în lupta cu pandemia.

Articole similare