Șeful BioNTech spune că vaccinul dezvoltat cu Pfizer este eficient împotriva noilor variante de Covid și momentan nu trebuie modificat. Compania consideră că administrarea unei a treia doze de vaccin rămâne deocamdată cel mai bun răspuns în fața variantei Delta.

seful-biontech-spune-ca-vaccinul-dezvoltat-cu-pfizer-este-eficient-impotriva-noilor-variante-de-covid-si-momentan-nu-trebuie-modificat-compania-considera-ca-administrarea-unei-a-treia-doze-de-vaccin-ramane-deocamdata-cel-mai-bun-raspuns-in-fata-variantei-delta.

“Este foarte posibil ca în următoarele șase până la 12 luni să apară alte variante care ar putea necesita adaptarea vaccinului, dar în acest moment nu este cazul. Luarea unei decizii în acest moment s-ar putea dovedi a fi greșită dacă în trei sau șase luni va deveni dominantă o altă variantă. Prin urmare, momentul deciziei trebuie să fie adecvat”, a declarat Ugur Sahin, șeful BioNTech.

Sahin a mai precizat că ”pentru moment, este suficientă administrarea unei a treia doze cu formula de bază”. Directorul medical și fondatorul BioNTech, Oezlem Tuereci, a spus, de asemenea, că experimentele de laborator au arătat că o a treia doză a generat anticorpi neutralizanți împotriva unei game de tulpini noi și că nivelul anticorpilor a fost mai mare decât după a doua doză. Cu toate acestea, compania va începe testarea unui nou vaccin adaptat la varianta Delta pe oameni în această lună.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Germania, au anunțat că vor începe să administreze a treia doză vârstnicilor și persoanelor vulnerabile din septembrie.

Până acum BioNTech-Pfizer a livrat aproximativ un miliard de doze de vaccinuri în peste 100 de țări.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare