Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie în Italia, valabilă marți și miercuri, din cauza unui val de caniculă care va cuprinde centrul și sudul țării.

ministerul-de-externe-a-emis-o-avertizare-de-calatorie-in-italia,-valabila-marti-si-miercuri,-din-cauza-unui-val-de-canicula-care-va-cuprinde-centrul-si-sudul-tarii.

În informarea de presă, MAE precizează că în zilele de 10 și 11 august, temperaturile vor atinge și 45 de grade Celsius: ”Serviciul italian de Protecție Civilă atrage atenția asupra riscului izbucnirii de incendii de vegetație, pe fondul temperaturilor ridicate, și solicită colaborarea cetățenilor prin adoptarea unui comportament responsabil și semnalarea cu promptitudine chiar și a incendiilor de mici dimensiuni”, arată Ministerul.

Autoritățile române recomandă consultarea site-ului unde Ministerul italian al Sănătății actualizează codurile de căldură, pentru principalele orașe. Buletinul este disponibil la adresa: https://www.salute.gov.it/portale/caldo/bollettiniCaldo.jsp?lingua=italiano&id=4542&area=emergenzaCaldo&menu=vuoto&btnBollettino=BOLLETTINI.

Articole similare