Florin Cîțu anunță că, din septembrie, firmele vor putea utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit în relația cu instituțiile publice. Susține că sistemul va fi folosit în curând și între firme.

florin-citu-anunta-ca,-din-septembrie,-firmele-vor-putea-utiliza-un-sistem-de-facturare-electronica-pentru-a-incarca,-stoca-si-descarca-facturile-pe-care-le-emit-in-relatia-cu-institutiile-publice-sustine-ca-sistemul-va-fi-folosit-in-curand-si-intre-firme.

Premierul a explicat că măsura va fi implentată de Ministerul Finanțelor în cadrul unui proiect-pilot, urmând ca după etapa inițială, să poată fi folosită de către toate firmele din țară.

Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată în relațiile dintre toți operatorii economici. Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și in relațiile dintre agenții economici va însemna: eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice și creșterea veniturilor colectate la bugetul național”, transmite Florin Cîțu.

”Odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu”, a mai precizat premierul.

Postarea integrală:

Articole similare