Veniturile Huawei au scăzut cu aproape 30% în primul semestru al anului, la 49,5 milioane de dolari, în urma sancțiunilor americane. Este cea mai mare scădere a veniturilor din istoria companiei chineze.

veniturile-huawei-au-scazut-cu-aproape-30%-in-primul-semestru-al-anului,-la-49,5-milioane-de-dolari,-in-urma-sanctiunilor-americane-este-cea-mai-mare-scadere-a-veniturilor-din-istoria-companiei-chineze.

Compania a înregistrat în primele șase luni ale anului venituri de 320,4 miliarde de yuani (49,56 miliarde dolari). Din cauza sancțiunilor, gigantul chinez nu a putut achiziționa componente și software dezvoltate de companiile americane. 

Cea mai mare scădere a înregistrat-o divizia de consum, care include și telefoanele, cu un minus de 47%. Huawei a invocat, de asemenea, impactul penuriei de cipuri asupra afacerilor sale. Analiștii mai precizează că la scăderea cifrei de afaceri a contribuit și faptul că Huawei a vândut o partea din afacerea cu telefoane mobile, ca urmare a sancțiunilor impuse de SUA.

Directorul diviziei de consum, Richard Yu, a declarat la începutul anului că Huawei se confruntă cu probleme: ”Sancțiunile SUA au creat mari dificultăți în operațiunile noastre comerciale și în activitatea de zi cu zi”.

De asemenea, cifra de afaceri din activitatea de echipamente de telecomunicații s-a redus cu 14%, iar un purtător de cuvânt a declarat scăderea a fost parțial cauzată de încetinirea lansării rețelei 5G în China.

În 2019, fostul președinte american Donald Trump a inclus Huawei pe o listă neagră pentru export și i-a interzis accesul la tehnologia critică de origine americană, afectându-i capacitatea de a-și proiecta propriile cipuri și de a se aproviziona cu componente de la furnizori externi.

Surse alternative: BBC, Reuters,

Articole similare