Președintele Iohannis, despre introducerea unor restricții pentru persoanele nevaccinate: Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, ci putem să învingem prin vaccinare. Interdicții neexplicate în această etapă nu ne duc foarte departe.

presedintele-iohannis,-despre-introducerea-unor-restrictii-pentru-persoanele-nevaccinate:-nu-pot-sa-accept-masuri-care-duc-la-discriminari-nu-putem-sa-invingem-pandemia-prin-discriminare,-ci-putem-sa-invingem-prin-vaccinare-interdictii-neexplicate-in-aceasta-etapa-nu-ne-duc-foarte-departe.

”Cred că este important să lucrăm pe conștientizare. Nu, nu putem să-i constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă deoarece nu le înțeleg. Așa este și cu vaccinare. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătățim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat, de asta, de fiecare dată le spun românilor că trebuie să se vaccineze. Este foarte, foarte important să prevenim un nou val, răspândirea acestui virus. Însă, interdicții neexplicate în această etapă nu ne duc foarte departe. Chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții pentru persoane nevaccinate în locuri neesențiale, cum ar fi restaurante, cinematografie, asta nu rezolvă problema. Rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă”, a declarat șeful statului.

”Noi suntem în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, ci putem să învingem prin vaccinare. Este destul de simplu de spus, mai greu de realizat. Repet, vaccinul e disponibil la liber de câteva luni de zile și oamenii trebuie să înțeleagă că am ajuns aici, în situația în care avem puține cazuri, și datorită vaccinării. Dacă vrem să rămâne așa, atunci mult mai mulți români trebuie să meargă să se vaccineze. Altfel e evident că vom avea valul patru, cum a apărut deja în țările din vestul Europei. Valul patru, trebuie s-o spunem răspicat, este valul care se întinde între cei nevaccinați. Știu că ați citit articole, că ați auzit că și persoane vaccinate au fost depistate pozitiv, așa este, dar ele nu fac boala cu simptome grele. Rare, foarte rare cazuri când acestea ajung la spital. Vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii. Vaccinați-vă!” a adăugat Klaus Iohannis.

Articole similare