Garda de Mediu a amendat cu o sută de mii de lei Rafinăria Petromidia, pentru nerespectarea normelor de prevenire a poluării după explozia din 2 iulie.

garda-de-mediu-a-amendat-cu-o-suta-de-mii-de-lei-rafinaria-petromidia,-pentru-nerespectarea-normelor-de-prevenire-a-poluarii-dupa-explozia-din-2-iulie.
Pentru soluționarea unor petiții transmise instituției noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau în lucrări de revizie – curățare instalații rafinare că urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021.
S-a constatat că în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitățile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei”, precizează Garda de Mediu pe pagina de Facebook.
Reamintim că pe 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari a avut loc o explozie în urmă căreia o persoană a murit și alte patru au fost rănite.

Articole similare