Italia. Platforma pentru programarea la vaccinare în regiunea Lazio din Roma a fost ținta unui atac cibernetic duminică. Site-ul nu a putut fi accesat timp de mai multe ore.

italia-platforma-pentru-programarea-la-vaccinare-in-regiunea-lazio-din-roma-a-fost-tinta-unui-atac-cibernetic-duminica-site-ul-nu-a-putut-fi-accesat-timp-de-mai-multe-ore.

Autoritățile italiene au precizat că “puternicul” atac cibernetic a împiedicat programarea cetățenilor pentru vaccinarea anti-Covid, precum și accesul la alte servicii. Conform surselor implicate în acest caz, site-ul a fost victima unui atac de tip ransomware. 

Toate operațiunile de protecție și verificare sunt în desfășurare pentru a evita posibilitatea opririi serviciilor. Operațiunile legate de vaccinări ar putea fi încetinite. Ne cerem scuze pentru inconveniența ieșită de sub controlul nostru”, au spus reprezentanții regiunii într-o postare pe Facebook. 

Procurorii au pornit o investigație a incidentului, însă autoritățile au spus că programul de vaccinare din Lazio “va continua în regim normal”. Președintele regiunii, Nicola Zingaretti, a precizat că Lazio a vaccinat 70% din populația sa adultă duminică, în ciuda atacului cibernetic. 

La mijlocul lunii iunie, guvernul italian a decis să creeze o agenție specializată în securitate cibernetică, pentru a lupta împotriva numărului în creștere de atacuri ale hackerilor.

Sursă: Euronews

Articole similare