SUA. Peste 122 de mii de cazuri noi de Covid raportate vineri, cel mai mare bilanț zilnic din februarie. Statul Florida a devenit noul epicentru al infectărilor, dar creșteri puternice s-au înregistrat și în California sau New York.

sua-peste-122-de-mii-de-cazuri-noi-de-covid-raportate-vineri,-cel-mai-mare-bilant-zilnic-din-februarie-statul-florida-a-devenit-noul-epicentru-al-infectarilor,-dar-cresteri-puternice-s-au-inregistrat-si-in-california-sau-new-york.

Conform datelor analizate de publicația The New York Times au fost înregistrate 122.674 de cazuri noi. Ultima dată când au fost raportate atât de multe cazuri noi a fost pe 5 februarie, cu 129 de mii de cazuri.

Numărul persoanelor decedate a crescut cu 10% în ultimele două săptămâni, iar al celor internați în spital, cu 74%. Cele mai multe decese au fost raportate la persoane nevaccinate. De altfel, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a numit noul val epidemic de la începutul lunii iulie drept “pandemia celor nevaccinați”. 

Florida a raportat vineri 21.683 de cazuri noi, adică unul din cinci înregistrate la nivelul SUA, cel mai mare bilanț zilnic pentru al treilea cel mai populat stat american. Rata de pozitivare a testelor Covid, de 18%, este de două ori mai mare față de media națională de 7,8%, iar numărul celor internați în spital a crescut cu 50% în doar o săptămână.

Și în California, cel mai populat stat american, rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus a fost de 6,4%, cea mai mare de la începutul lunii februarie, iar la New York numărul de cazuri noi a crescut de patru ori în ultima lună.

Surse alternative: Business Insider, Bloomberg.

Articole similare