Tokyo. Recordul de cazuri noi de Covid înregistrate în decurs de 24 de ore a fost depășit pentru a patra oară în ultimele cinci zile. Este pentru prima dată când autoritățile au anunțat peste patru mii de infectări.

tokyo-recordul-de-cazuri-noi-de-covid-inregistrate-in-decurs-de-24-de-ore-a-fost-depasit-pentru-a-patra-oara-in-ultimele-cinci-zile-este-pentru-prima-data-cand-autoritatile-au-anuntat-peste-patru-mii-de-infectari.

Conform statisticilor Ministerului japonez al Sănătății, sâmbătă au fost raportate 4.058 de cazuri noi de infectare și trei decese, numai în Tokyo. În spitalele din capitală sunt internați la ATI 95 de pacienți. La nivel național, a fost a doua zi de la debutul pandemiei cu peste zece mii de persoane infectate

În ultimele cinci zile, recordul de infectări în Tokyo a căzut de patru ori:

  • marți, 27 iulie: 2.848 de cazuri noi  – nou record
  • miercuri, 28 iulie: 3.177 de cazuri noi – nou record
  • joi, 29 iulie: 3.865 de cazuri noi – nou record
  • vineri, 30 iulie: 3.300 de cazuri noi
  • sâmbătă, 31 iulie: 4.058 de cazuri noi – nou record

Incidența cazurilor calculată pentru ultimele șapte zile a crescut la 2,92, față de 1,34 în urmă cu o săptămână. Incidența ultimelor șapte zile era de 1,37 pe 22 iulie, cu o zi înainte de începutul Jocurilor Olimpice. Potrivit celui mai recent bilanț furnizat de Comitetul Olimpic Internațional, au fost identificate 220 de cazuri care au legătură cu desfășurarea Olimpiadei, între acestea sportivi, voluntari, organizatori, jurnaliști și alți contractori.

Deja Tokyo și Okinawa sunt sub a patra stare de urgență, măsură care urmează să fie instituită în alte trei regiuni din apropierea capitalei și în orașul Osaka din vestul țării. O serie de restricții severe vor fi instituite de luni și în prefecturile Hokkaido, Kyoto, Fukuoka, Hyogo și Ishikawa, până la finalul lunii august.

Surse alternative: Japan Times, BBC.

Articole similare