Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că s-au anunțat câștigătorii licitațiilor pentru construcția lotului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov – Făgăraș al A3.

ministrul-transporturilor,-catalin-drula,-spune-ca-s-au-anuntat-castigatorii-licitatiilor-pentru-constructia-lotului-4-al-drumului-expres-craiova-–-pitesti-si-pentru-proiectarea-segmentului-brasov-–-fagaras-al-a3.

Ziua de vineri aduce 2 vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3”, a precizat Cătălin Drulă.

Drumul Expres Craiova – Pitești (Sector Colonești – Pitești):

Din momentul semnării contractului, constructorul are la dispoziție un an de zile pentru proiectare și doi ani execuție. Ministrul spune că există șanse mari ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede decât termenul stabilit în contract. 

Pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a menționat ministrul.

În ceea ce privește câștigătorul licitației, Cătălin Drulă spune că “pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”.

Segmentul Brașov – Făgăraș al A3: 

Potrivit Ministrului Transporturilor, firma câștigătoare a contractului de proiectare pentru acest segment va trebui să completeze studiul de fezabilitate și să elaboreze proiectul tehnic, astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoși la licitație, în viitor, doar pentru execuție. Cătălin Drulă spune că Autostrada A3 a fost ținută “la sertar” timp de 10 ani.

Articole similare