Australia. Incendiu izbucnit în timpul testării de către Tesla a unei baterii de 13 tone, în cadrul unui proiect experimental prin care compania încearcă să conserve energie electrică pentru a putea face mai profitabile sursele de energie regenerabilă.

australia-incendiu-izbucnit-in-timpul-testarii-de-catre-tesla-a-unei-baterii-de-13-tone,-in-cadrul-unui-proiect-experimental-prin-care-compania-incearca-sa-conserve-energie-electrica-pentru-a-putea-face-mai-profitabile-sursele-de-energie-regenerabila.

Incidentul s-a produs la uzina Tesla din apropiere de Melbourne. Nicio persoană nu a fost rănită, iar instalația a fost evacuată. Întreg programul de testare se desfășoară în colaborare cu compania franceză Neoen, care a precizat că pompierii au intervenit pentru a opri răspândirea focului de la bateria de 13 tone la alte baterii din proximitate. 

Bateriile gigantice testate de Tesla ar trebui să permită operatorilor de rețea să mute între state vârfurile de producție de energie, prin înmagazinarea acesteia, sau să preia energia din surse regenerabile, așa cum ar fi cea eoliană sau solară, atunci când consumul este mai scăzut. Proiecte precum cele dezvoltate de Neoen și Tesla Megapacks vor furniza energie și atunci când există întreruperi neplanificate sau avarii.

Statul Victoria din Australia și-a propus să ajungă la un procent de 50% energie regenerabilă până în 2030. Costul total al proiectului nu a fost dezvăluit, dar presa relatează că Neoen a primit o finanțare de 118  de milioane de dolari de la guvernul australian pentru proiect.

Surse alternative: CNBC, Reuters

Articole similare