SUA. Primarul New York-ului anunță că cei peste 300 de mii de angajați ai municipalității trebuie să se vaccineze împotriva Covid, până la jumătatea lunii septembrie, sau să prezinte săptămânal un test negativ. Decizia vine pe fondul exploziei de cazuri cu tulpina Delta.

sua-primarul-new-york-ului-anunta-ca-cei-peste-300-de-mii-de-angajati-ai-municipalitatii-trebuie-sa-se-vaccineze-impotriva-covid,-pana-la-jumatatea-lunii-septembrie,-sau-sa-prezinte-saptamanal-un-test-negativ-decizia-vine-pe-fondul-exploziei-de-cazuri-cu-tulpina-delta.

Bill de Blasio, primarul New York City spune, totodată, că angajații care nu se vor vaccina vor fi obligați să prezinte săptămânal un test Covid negativ. Decizia prin care se impune obligativitatea vaccinării pentru peste 300 de mii de angajați ai municipalității, vine la o săptămână după ce aceeași măsură a fost impusă angajaților spitalelor și clinicilor administrate de primărie. 

“Este vorba despre protejarea forței de muncă, a sănătății și siguranței acestora și a persoanelor pe care le deservesc”, a apus de Blasio.

În New York, aproximativ 59% din populație este vaccinată împotriva Covid, în timp ce la nivel național, conform Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), puțin peste 50% din populație este imunizată.

Decizia primăriei New York vine în timp ce mai multe autorități federale și locale trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri și încearcă să controleze infectările înainte de începerea anului școlar. Cele mai accentuate creșteri ale cazurilor de Covid se înregistrează în zone cu rate de vaccinare mai mici. Florida, Texas și Missouri reprezintă 40% din toate cazurile noi la nivel național.

Tot azi, 57 de asociații din domeniul medical au solicitat vaccinarea obligatorie a tuturor angajatorilor din sănătate din SUA.

Sursă alternativă: Reuters

 

Articole similare