Franța. Președintele Consiliului Științific susține că în următoarea săptămână, numărul cazurilor noi de Covid se va dubla, până la 50 de mii pe zi, iar impactul noului val epidemic va fi resimțit de spitalele încă din a doua jumătate a lui august.

franta-presedintele-consiliului-stiintific-sustine-ca-in-urmatoarea-saptamana,-numarul-cazurilor-noi-de-covid-se-va-dubla,-pana-la-50-de-mii-pe-zi,-iar-impactul-noului-val-epidemic-va-fi-resimtit-de-spitalele-inca-din-a-doua-jumatate-a-lui-august.

Jean-François Delfraissy, președinte al Consiliului Științific și consilier al guvernului pe teme de sănătate, se așteaptă în medie la 50 de mii de noi cazuri zilnice la începutul lunii august, în condițiile în care ieri autoritățile franceze au raportat 21.909 de cazuri.

Președintele Consiliului Științific, principalul organism care consiliază guvernul francez în privința pandemiei, spune că pentru a contracara acest nou val ”nu există nicio soluție miraculoasă”, ci doar revenirea la măsuri de protecție, cum ar fi purtarea măștii, chiar și în aer liber în zone aglomerate.

Delfraissy a mai spus că revenirea la o viața normală după pandemie ar putea să nu aibă loc  până în 2022 sau chiar în 2023, în contextul în care apreciază că în această iarnă va apărea o nouă variantă a virusului. ”Vom avea probabil o altă variantă care va sosi în timpul iernii. Acest virus are capacități extraordinare de mutație”, anticipează specialistul.

Surse alternative: BFMTV, Reuters

Articole similare