Comisia Europeană a anunțat că peste jumătate din cetățenii adulți din UE au fost complet imunizați anti-Covid. Aproximativ 200 de milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

comisia-europeana-a-anuntat-ca-peste-jumatate-din-cetatenii-adulti-din-ue-au-fost-complet-imunizati-anti-covid-aproximativ-200-de-milioane-de-persoane-au-primit-ambele-doze-de-vaccin.

Purtătorul de cuvânt Dana Spinant a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că 54,7% dintre cetățenii UE au fost complet imunizați. Obiectivul Comisiei este de a vaccina 70% dintre adulți în această vară.

La începutul acestei săptămâni, Uniunea Europeană a depășit SUA în ceea ce privește numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin, cu 81 de doze administrate la 100 de locuitori. 

Totuși, rata de vaccinare diferă drastic de la un stat la altul. În Olanda și Finlanda peste 82%, respectiv 78% dintre adulți au fost vaccinați cu schema completă. La polul opus, în România doar 31% dintre persoane au primit ambele doze de vaccin, iar în Bulgaria mai puțin de 20% dintre locuitori au primit măcar prima doză de ser anti-Covid. 

Tot astăzi, Comisia Europeană anunță că va livra peste 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid către țările sărace, până la finalul anului, majoritatea prin cadrul programului COVAX al OMS. 

Sursă: Euronews

Articole similare