CERT-RO avertizează românii care călătoresc în Grecia să fie atenți unde își introduc datele, deoarece au apărut site-uri neoficiale care vor să colecteze datele personale sau financiare. Experții recomandă introducerea datelor doar pe site-urile recomandate de MAE.

cert-ro-avertizeaza-romanii-care-calatoresc-in-grecia-sa-fie-atenti-unde-isi-introduc-datele,-deoarece-au-aparut-site-uri-neoficiale-care-vor-sa-colecteze-datele-personale-sau-financiare-expertii-recomanda-introducerea-datelor-doar-pe-site-urile-recomandate-de-mae.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează turiștii români care intenționează să plece în Grecia să fie atenți unde își introduc datele personale necesare pentru generarea formularului pentru intrarea în țară. Specialiștii menționează că site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri!“, precizează CERT-RO.

Experții spun că, pe site-urile frauduloase apărute în mediul online, utilizatorului i s-au cerut inclusiv datele cardului bancar. Site-ul oficial recomandat de MAE pentru generarea unui asatfel de formular NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii.

Articole similare