Jeff Bezos susține că în viitor industriile care poluează planeta își vor putea muta activitatea în spațiu, pentru a proteja Terra.

jeff-bezos-sustine-ca-in-viitor-industriile-care-polueaza-planeta-isi-vor-putea-muta-activitatea-in-spatiu,-pentru-a-proteja-terra.

“Sună ciudat ceea ce urmează să vă spun, dar se va întâmpla. Putem muta toată industria grea și toată industria poluantă de pe Pământ și să o operăm în spațiu. Când ajungi în spațiu și poți vedea atmosfera Pământului observi că planeta este atât de subțire și fragilă. Deci trebuie să avem grijă de această planetă, unde noi astăzi, ca civilizație, producem pagube”, a spus Jeff Bezos, după ce s-a întors din zborul de 11 minute în spațiu. 

El a recunoscut că va dura zeci de ani pentru a atinge acest obiectiv, dar că progresele tehnologice sunt semnificative și că foarte multe s-au schimbat, de exemplu, “de când frații Wright au avut primul lor zbor în 1903”.

Fondatorul Amazon susține că Blue Origin va putea, în timp, să construiască un vehicul spațial atât de ușor operabil, comercial și ieftin care să servească drept infrastructură de bază pentru planul de a muta industria poluantă în spațiu.

Ieri, Blue Origin a lansat cu succes primul său zbor suborbital cu echipaj uman, al doilea după cel realizat de Virgin Galactic. Nava New Shepard a urcat la aproximativ 100 Km altitudine și s-a întors pe Pământ în 11 minute.

Sursă: CBS News

Articole similare