INSP a raportat încă un deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu varianta Delta de Covid. Bilanțul urcă astfel la patru decese, toate în rândul unor persoane nevaccinate. În ultima săptămână, au fost depistate încă 14 cazuri cu această tulpină.

insp-a-raportat-inca-un-deces-pe-teritoriul-romaniei-al-unei-persoane-infectate-cu-varianta-delta-de-covid-bilantul-urca-astfel-la-patru-decese,-toate-in-randul-unor-persoane-nevaccinate-in-ultima-saptamana,-au-fost-depistate-inca-14-cazuri-cu-aceasta-tulpina.

În săptămâna 12-18 iulie, au fost raportate către INSP 14 cazuri de infectare cu varianta Delta (indiană) a coronavirusului și 27 cu cea Alpha (britanică). În acest interval, au fost realizate 42 de operații de secvențiere a probelor prelevate de la persoane depistate pozitiv, dintre care 41 au fost confirmate cu variante care determină îngrijorare (VOC).

Rata de confirmare cu VOC, pentru toate probele secvenționate, a fost de 75% până acum. Au fost depistate 1.817 de cazuri cu noile tulpini, astfel:

Cele patru persoane infectate cu varianta Delta și care au decedat sunt următoarele:

  • femeie în vârstă de 72 de ani, din jud. Argeș, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2;
  • Bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2;
  • bărbat în vârstă de 35 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta;
  • femeie în vârstă de 90 de ani, din jud. Iași, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2; provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri, din care 1 confirmat cu varianta Delta (caz secundar);

Dintre cele 101 persoane infectate cu tulpina Delta, 55 constituie 23 de focare răspândite în județele Argeș (patru focare), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (4), Iași (3), Teleorman (1), și București (cinci focare).

”În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, subliniază Institutul Național de Sănătate Publică.

Articole similare