Pentru prima dată de la debutul campaniilor de vaccinare, UE a depășit SUA în privința procentului de persoane imunizate cu prima doză de ser (55,7% în blocul comunitar, față de 55,5% în State).

pentru-prima-data-de-la-debutul-campaniilor-de-vaccinare,-ue-a-depasit-sua-in-privinta-procentului-de-persoane-imunizate-cu-prima-doza-de-ser-(55,7%-in-blocul-comunitar,-fata-de-55,5%-in-state).

Totuși, procentul celor care au primit schema completă este mai mare în SUA (48,1%, față de 42,5% în Uniunea Europeană), conform evidențelor de sâmbătă, citate de Our World in Data.

La nivelul țărilor din UE, ratele de vaccinare variază foarte mult. Potrivit ECDC, majoritatea statelor din vest au inoculat deja peste două treimi din populația adultă cu cel puțin o doză, în timp ce Bulgaria, România și Letonia nu au reușit să treacă de 40%.

În urmă cu opt zile, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, anunța că blocul comunitar a primit suficiente doze pentru a vaccina pe deplin 70% din populație, procent necesar pentru atingerea imunității colective.

Atât UE, cât și SUA sunt în urma Marii Britanii, care a administrat unui procent de 87,9% din populație cel puțin o doză, în timp ce 68,3% a primit schema completă.

Articole similare