Piața auto românească este singura din UE în care vânzările de mașini au scăzut în prima jumătate a anului. Totuși, la nivel global vânzările Dacia au crescut cu 24%.

piata-auto-romaneasca-este-singura-din-ue-in-care-vanzarile-de-masini-au-scazut-in-prima-jumatate-a-anului-totusi,-la-nivel-global-vanzarile-dacia-au-crescut-cu-24%.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că în UE, între ianuarie și iunie au fost înmatriculate circa 5,4 milioane de mașini (+25% față de ianuarie – iunie 2020). În România s-a înregistrat singurul declin (-5%) la nivelul blocului comunitar (47 de mii de automobile noi înmatriculate), iar marile creșteri au fost în Italia (+51%), Spania (+34%) și Franța (+29%).

Renault Group a vândut 1,42 de milioane de vehicule în prima jumătate a anului, un avans de 18% comparativ cu aceeași perioadă din 2020, dintre care 262 de mii au fost Dacia (+24%). Evoluția mărcii românești a fost susținută de succesul noului Sandero și al modelului Spring, pentru care au fost deja făcute 15 mii de comenzi”, arată Renault într-un comunicat de presă.

Conform Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Dacia a produs 145 de mii de mașini la Mioveni, în prima jumătate de an, iar Ford 91 de mii la Craiova.

Surse alternative: Renault, ACEA, ACAROM

Articole similare