Peste un milion de certificate digitale Covid pentru călătoriile în UE au fost descărcate din aplicația STS, până astăzi. Doar 39 de mii au fost pentru cei cu teste negative Covid sau care au trecut prin boală, iar restul pentru cei vaccinați.

peste-un-milion-de-certificate-digitale-covid-pentru-calatoriile-in-ue-au-fost-descarcate-din-aplicatia-sts,-pana-astazi-doar-39-de-mii-au-fost-pentru-cei-cu-teste-negative-covid-sau-care-au-trecut-prin-boala,-iar-restul-pentru-cei-vaccinati.

Autoritățile anunță că până acum au fost descărcate 1.040.051 de certificate digitale Covid din aplicația STS. Dintre acestea 1.001.001 de certificate au fost descărcate de persoane vaccinate, 24.483 de persoane recuperate după boală și 14.567 de către persoane care au avut test negativ COVID-19.

Comitetul responsabil cu campania de vaccinare precizează că:

  • Certificatul este gratuit.
  • În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
  • Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
  • În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
  • La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul certificat-covid.gov.ro. Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format pdf, a documentului, care se poate tipări.

Până ieri au fost vaccinate în total 4.855.925 de persoane, dintre care 4.694.452 cu schemă completă.

Articole similare