Județele Vrancea și Mehedinți sunt singurele regiuni din UE în care nu a fost raportat oficial niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni, potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

judetele-vrancea-si-mehedinti-sunt-singurele-regiuni-din-ue-in-care-nu-a-fost-raportat-oficial-niciun-caz-de-covid-in-ultimele-doua-saptamani,-potrivit-datelor-centrului-european-de-prevenire-si-control-al-bolilor.

Harta prezentată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) arată că județele Vrancea și Mehedinți sunt singurele regiuni din Europa care nu au înregistrat niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni (28 iunie-11 iulie). Dar, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în Vrancea, între 28 iunie și 11 iulie a fost raportat un singur caz de coronavirus, în data de 29 iunie. Mehedinți și-a menținut tendința de zero infectări începând din 27 iunie.

Potrivit ECDC, la sfârșitul săptămânii 27 (săptămâna care s-a încheiat duminică, 11 iulie 2021), rata generală a cazurilor de Covid-19 în Uniunea Europeană a crescut la 89,6 la 100 de mii, comparativ cu 51,6 la 100 de mii, în săptămâna precedentă. În general, internările în spital au fost la un nivel stabil timp de șase săptămâni, iar rata deceselor provocate de Covid a fost stabilă timp de două săptămâni.

Actuala deteriorare a situației epidemiologice în multe țări este de așteptat să continue, conform predicțiilor ECDC, având în vedere creșterea rapidă a variantei Delta. Cele mai recente creșteri ale cazurilor au fost raportate în rândul populației tinere.

ECDC prognozează tendințe de creștere a cazurilor și deceselor, până la sfârșitul săptămânii 31. La nivel de țară, se prognozează tendințe în creștere a cazurilor pentru 20 de țări, între care Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia , Slovenia și Spania.

Până la sfârșitul săptămânii 27, 63,4% dintre cetățenii UE cu vârsta de 18 ani și peste primiseră cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 48,1% au fost complet vaccinați.

Sursă: ECDC.

Articole similare