Eurostat. Doar 2,4% din totalul angajaților români lucrau în sectorul IT, cei mai puțini din UE, după greci. Media europeană este de 4,3%.

eurostat-doar-2,4%-din-totalul-angajatilor-romani-lucrau-in-sectorul-it,-cei-mai-putini-din-ue,-dupa-greci-media-europeana-este-de-4,3%.

Anul trecut, în jur de opt milioane de persoane din UE lucrau ca specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor (ITC), reprezentând 4,3% din forța de muncă a UE. Numărul acestora a crescut ușor față de 2019 (+0,4%).

În România, ponderea acestora este de 2,4% din totalul angajaților, a doua cea mai mică după Grecia (2%). La polul opus, se află Finlanda (7,6%) și Suedia (7,5%).

Din totalul celor opt milioane de specialiști în domeniul IT, doar o cincime sunt femei. Față de 2011, decalajul între sexe a scăzut cu 3%. Cea mai mare pondere a femeilor specialiști ITC a fost înregistrată în Bulgaria (28%), Grecia (26%) și România (26%), în timp ce cele mai mici valori au fost raportate în Malta (11%) și Cehia (10%). 

În metodologia Eurostat nu se precizează dacă în statistică au fost incluse doar persoanele angajate în firme și companii sau și cei ce lucrează pe cont propriu.

Sursa: Eurostat

Articole similare