Anglia. Rata de infectare cu coronavirus a crescut rapid în decurs de o săptămână. Conform estimărilor oficiale, o persoană din 95 era infectată cu Covid săptămâna trecută, față de una din 160 în cea anterioară.

anglia-rata-de-infectare-cu-coronavirus-a-crescut-rapid-in-decurs-de-o-saptamana-conform-estimarilor-oficiale,-o-persoana-din-95-era-infectata-cu-covid-saptamana-trecuta,-fata-de-una-din-160-in-cea-anterioara.

Biroul de Statistică Națională (ONS) a raportat vineri că rata de infectare cu coronavirus (rata R) a crescut într-un ritm alarmant în săptămâna încheiată pe 10 iulie. Dacă în săptămâna precedentă rata R era de un caz la 160 de persoane sănătoase, aceasta a crescut la un caz din 95 de persoane.

În Anglia, ponderea persoanelor testate pozitiv a continuat să crească în săptămâna 5-10 iulie. Estimăm că 577.700 de persoane din Anglia au avut Covid, însumând în jur de o persoană infectată la 95 de persoane sănătoase”; a explicat ONS.

Chiar săptămâna trecută, un studiu al Imperial College London arăta că numărul cazurilor de Covid se dublează aproximativ o dată la șase zile, pe fondul unui nou val de cazuri provocat de varianta Delta. În cadrul studiului, rata de pozitivare a testelor a fost de 0,6% între 24 iunie și 5 iulie, față de 0,15% în perioada dintre sfârșitul lui mai și începutul lui iunie.

Surse alternative: Reuters, SkyNews

Articole similare