Marea Britanie. Autoritățile au raportat peste 48 de mii de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț zilnic de la jumătatea lunii ianuarie. Săptămâna trecută aplicația NHS a trimis un record de notificări de izolare, după ce numărul cazurilor de Covid a crescut cu 43%. 

marea-britanie-autoritatile-au-raportat-peste-48-de-mii-de-cazuri-inregistrate-in-ultimele-24-de-ore,-cel-mai-mare-bilant-zilnic-de-la-jumatatea-lunii-ianuarie-saptamana-trecuta-aplicatia-nhs-a-trimis-un-record-de-notificari-de-izolare,-dupa-ce-numarul-cazurilor-de-covid-a-crescut-cu-43%. 

Potrivit autorităților, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 48.553 de noi cazuri de Covid și 63 de decese. Doar în două zile din ianuarie, Marea Britanie a înregistrat mai multe cazuri. Astfel, numărul total al deceselor asociate Covid din Marea Britanie urcă la 128.593, deși Oficiul Național de Statistică susține că acesta este de fapt de 154 de mii. Până acum peste 46 de milioane de britanici au primit prima doză de vaccin, iar peste 35 de milioane au fost complet vaccinați, așa că autoritățile merg înainte cu planul de ridicare totală a restricțiilor, în ciuda avizelor negative ale oamenilor de știință. Doar aeroportul londonez Heathrow va păstra obligativitatea purtării măștii de protecție. 

Totodată, NHS Test and Trace anunță că în săptămâna care s-a încheiat pe 7 iulie peste jumătate de milion de persoane din Anglia au primit o notificare prin care li se cerea să se autoizoleze ca urmare a unui test Covid pozitiv sau a contactului cu o persoană infectată. Mai exact, NHS a trimis 520.194 de alerte, în creștere cu 46% față de săptămâna precedentă și cea mai mare cifră săptămânală din ianuarie, de când datele au început să fie publicate.

În același timp, numărul persoanelor confirmate cu Covid a crescut, în săptămâna care s-a încheiat pe 7 iulie, cu 43% față de săptămâna precedentă. Astfel, 194.005 persoane au primit un rezultat pozitiv la testul Covid, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat din 27 ianuarie și până acum. 

Potrivit Public Health England, în nord-estul Angliei se înregistrează 835,8 cazuri la 100 de mii  de locuitori, cea mai mare rată de infectare din vara anului trecut și până acum. 

Sursă alternativă: Sky News

Foto: Joshua Lawrence/Unsplash

Articole similare