Autoritățile române au introdus Spania, Portugalia și Olanda pe lista țărilor din zona roșie. Persoanele nevaccinate care sosesc în România din aceste țări, după data de 18 iulie, vor intra în carantină chiar dacă au test negativ. Grecia trece din zona verde în zona galbenă.

autoritatile-romane-au-introdus-spania,-portugalia-si-olanda-pe-lista-tarilor-din-zona-rosie-persoanele-nevaccinate-care-sosesc-in-romania-din-aceste-tari,-dupa-data-de-18-iulie,-vor-intra-in-carantina-chiar-daca-au-test-negativ-grecia-trece-din-zona-verde-in-zona-galbena.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat următoarele măsuri epidemiologice și care vor intra în vigoare din data de 18 iulie, ora zero:

  • În zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia;
  • În zona galbenă au intrat din zona verde, în urma creșterii incidenței: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia;
  • În zona verde au intrat: Zambia, Guyana și Bahrain.

Persoanele vaccinate cu ambele doze NU vor sta în carantină la sosirea în România, indiferent din ce zone sosesc.

Persoanele nevaccinate care vin din zona roșie stau 14 zile în carantină la sosirea în România, chiar dacă au un test PCR negativ. În cazul persoanelor nevaccinate care sosesc din zona galbenă, acestea vor sta în carantină doar în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Cei care vin din zona verde nu au nevoie de niciun fel de document epidemiologic.

Lista completă cu țările aflate în cele trei zone epidemiologice:

Zone Epidemiologice

Articole similare