Ministrul Mediului anunță că guvernul va adopta “în curând” legislația pentru interzicerea anumitor produse de unică folosință din plastic (pahare, tacâmuri, farfurii), reglementare prevăzută într-o directivă europeană intrată în vigoare pe 3 iulie.

ministrul-mediului-anunta-ca-guvernul-va-adopta-“in-curand”-legislatia-pentru-interzicerea-anumitor-produse-de-unica-folosinta-din-plastic-(pahare,-tacamuri,-farfurii),-reglementare-prevazuta-intr-o-directiva-europeana-intrata-in-vigoare-pe-3-iulie.

Guvernul va aproba, în curând, actul normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, care are ca scop, printre altele, promovarea tranziției către o economie circulară”, a scris ministrul Tánczos Barna într-o postare pe Facebook.

Ministrul a precizat că un proiect al actului normativ urmează să primească avizul mai multor ministere. De asemenea, le-a transmis reprezentanților din industria producătoare și reciclatoare de plastic, precum și celor din HoReCa, care sunt ambalajele acceptate prin noile norme europene, precum și costurile pentru sortarea și prelucrarea acestora.

Actul normativ anunțat acum de ministerul Tánczos este menit să pună în aplicare o directivă europeană care a intrat deja în vigoare la 3 iulie. Documentul interzice folosirea sau vânzarea de pahare, tacâmuri, paie pentru băuturi, ambalaje sau șervețele umede.

Articole similare