INSP: Încă 30 de cazuri de infectare cu tulpina Delta de Covid au fost depistate în ultima săptămână. Din totalul de 87 de cazuri înregistrate până acum, peste jumătate se află în 18 focare din 7 județe și din București.

insp:-inca-30-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-delta-de-covid-au-fost-depistate-in-ultima-saptamana-din-totalul-de-87-de-cazuri-inregistrate-pana-acum,-peste-jumatate-se-afla-in-18-focare-din-7-judete-si-din-bucuresti.

În săptămâna 5-11 iulie, au fost raportate către INSP 30 de cazuri de infectare cu varianta Delta (indiană) a coronavirusului, 34 cu cea Alpha (britanică) și unul cu cea Gamma (braziliană). În acest interval, au fost realizate 66 de operații de secvențiere a probelor prelevate de la persoane infectate cu coronavirus, dintre care 65 au fost confirmate cu variante care determină îngrijorarea (VOC).

49 de persoane infectate cu tulpina indiană (56% din total) constituie 18 focare răspândite în județele Argeș, Ilfov (câte trei focare), Bacău, Iași, Brașov, Teleorman (cu câte unul), Dolj și capitala București (cu câte patru focare).

În total, pe teritoriul României au fost identificate până acum un număr de 1.655 de cazuri de infectare cu tulpina Alpha, 11 cu Beta (sud-africană), 23 cu Gamma și 87 cu Delta, dintr-un total de 2.373 de secvențieri. Rata de confirmare cu VOC, pentru toate probele secvenționate, a fost de 75%.

”În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, subliniază Institutul Național de Sănătate Publică.

INSP precizează că în săptămâna 28 iunie – 4 iulie nu au fost identificate cazuri de infectare cu VOC. De asemenea, în ultimele două săptămâni nicio persoană infectată cu una dintre tulpini nu a decedat.

Articole similare