Comisarul european pentru Justiție nu este de acord cu decizia Maltei de a interzice accesul pentru turiștii nevaccinați anti-Covid: Vom discuta să accepte teste PCR. Este normal să fie reintroduse carantina și testarea, dar nu și interdicția de călătorie.

comisarul-european-pentru-justitie-nu-este-de-acord-cu-decizia-maltei-de-a-interzice-accesul-pentru-turistii-nevaccinati-anti-covid:-vom-discuta-sa-accepte-teste-pcr-este-normal-sa-fie-reintroduse-carantina-si-testarea,-dar-nu-si-interdictia-de-calatorie.

Didier Reynders a declarat la un post de radio francez: “Au existat două decizii: certificatul pe care l-am pus în aplicare și care este obligatoriu pentru toate statele europene, ca dovadă a situației unei persoane în ceea ce privește boala, iar apoi există o recomandare adoptată de cele 27 de state. Prin urmare, vom discuta cu Malta, astfel încât să accepte testele PCR”.

Comisarul a vorbit și despre pericolul reprezentat de varianta Delta, susținând însă că interdicția de a călători nu poate fi pusă în discuție: “În funcție de nivelul de contaminare, dacă are un impact ridicat, este normal să reluăm măsurile, testarea și carantina, dar fără interdicție de călătorie”.

Reynders a reiterat faptul că doar 70% din populația europeană este vaccinată în prezent.

Sursă: FranceInter

Articole similare