SRI anunță că doi cetăţeni apatrizi au fost declarați indezirabili pe teritoriul României timp de zece ani, pentru propagandă teroristă.

sri-anunta-ca-doi-cetateni-apatrizi-au-fost-declarati-indezirabili-pe-teritoriul-romaniei-timp-de-zece-ani,-pentru-propaganda-terorista.

Conform Serviciului Român de Informații, cetățenii apatrizi F.A și B.M au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propagandă teroristă, fiind implicați în promovarea acestora cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți. F.A și B.M au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare.

SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinii au fost luați în custodie publică la data de 9 iulie, de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

Sursă: SRI

Articole similare