Ministrul Educației: Rata de promovarea anul acesta la Bacalaureat este de aproape 70%. Este cea mai mare din ultimii zece ani, cu excepția anului 2017. Din cele aproape 56 de mii de contestații, au fost modificate notele pentru aproape 53 de mii, dintre care două treimi modificate în sus.

ministrul-educatiei:-rata-de-promovarea-anul-acesta-la-bacalaureat-este-de-aproape-70%-este-cea-mai-mare-din-ultimii-zece-ani,-cu-exceptia-anului-2017-din-cele-aproape-56-de-mii-de-contestatii,-au-fost-modificate-notele-pentru-aproape-53-de-mii,-dintre-care-doua-treimi-modificate-in-sus.

Ministerul Educației a publicat rezultatele de la examenul de Bacalaureat, după contestații. Au fost recorectate peste 56 de mii de lucrări. Sorin Câmpeanu a adăugat că au fost 16 situații în care diferența de note a fost de 3 – 4 puncte.

Ministrul a mai precizat că ”subiectivismul uman poate fi eliminat doar prin corectarea digitalizată a Evaluării Naționale de anul viitor”.

Principalele declarații:

  • În urma analizei celor aproape 56 de mii de contestații, față de 63 de mii anul trecut, au fost modificate notele pentru aproape 53 de mii, dintre care două treimi modificate în sus.
  • În plus, 2.467 de elevi au promovat BAC-ul, față de situația dinainte de contestații. 88.587 de elevi au promovat, din promoția curentă și cea anterioară. În 16 situații, diferențele au fost de 3-4 puncte.
  • Rata de promovare la Bacalaureat, după contestații, a fost de 69,8%, cea mai mare din ultimii zece ani, cu excepția situației din 2017.
  • 81% promovare în Cluj, cea mai mare rată, Ilfov doar 41%, cea mai mică rată.
  • Subiectivismul uman poate fi eliminat doar prin corectarea digitalizată a Evaluării Naționale de anul viitor.
  • La Evaluarea Națională sunt 12 situații unde diferență între cele două corecturi, diferența este inadmisibilă. La șase mii de note schimbate au diferențe mai mari de un punct. Sunt situații și cu peste trei puncte diferență. Vom analiza situațiile concrete și vă vom aduce la cunoștință rezultatele. Sunt și erori administrative de înscriere greșită în borderouri. 
  • Lucrările nu au fost corectate în același județ. Din 2015 se face corectura încrucișată între județe.
  • Bacalaureatul propus prin ”România Educată” este unitar, nu unic.
  • Vom avea și o a treia corectură după încheierea examenului, vom vedea exact care este situația. Dar nu putem verifica 53 de mii de lucrări, ci pe acelea care s-au abătut cel mai grav de la normalitate.
  • Am cerut CNATDCU să întocmească un draft de strategie pentru evitarea plagiatului.

Articole similare