Autoritățile au prezentat harta actualizată a vaccinării anti-Covid pe localități. Zonele rurale din Moldova rămân în continuare cele mai multe cu o rată atât mai mică de 5%, cât și mai mică de 10%.

autoritatile-au-prezentat-harta-actualizata-a-vaccinarii-anti-covid-pe-localitati-zonele-rurale-din-moldova-raman-in-continuare-cele-mai-multe-cu-o-rata-atat-mai-mica-de-5%,-cat-si-mai-mica-de-10%.

Comitetul de vaccinare a prezentat situația acoperirii vaccinale pentru fiecare localitate din țară. Raportul face referire la procentul de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, până la data de 5 iulie. 

Pe primul loc se află, în continuare, comuna Dumbrăvița din Timiș, cu 47.19% din populația eligibilă vaccinată, fiind urmată de orașul Borsec din Harghita (cu 43.85%) și Cluj-Napoca (cu 43.09%). Topul este continuat de comuna Rimetea, județul Alba (43.04%), comuna Valea Lupului, județul Iași (40.30%), comuna Giroc, județul Timiș (40.28%). În București rata de vaccinare este de 31,43% din populația eligibilă de peste 12 ani.

Cele mai multe localități cu rate de vaccinare sub 5% se înregistrează în zona Moldovei (Suceava, Vaslui, Neamț, Bacău, precum și în Botoșani, Vrancea și Iași). Până joi, 30 mai, la ora 17, în România au fost imunizate 4,8 milioane de persoane cu cel puțin o doză de vaccin, dintre care 4,6 milioane cu ambele doze.

Situația pe fiecare județ: 

Jud

Judete

Articole similare