Haiti. Președintele țării, Jovenel Moise, a fost asasinat în propria casă. Mai multe persoane neidentificate au atacat azi-noapte reședința privată a acestuia și l-au împușcat mortal.

haiti-presedintele-tarii,-jovenel-moise,-a-fost-asasinat-in-propria-casa-mai-multe-persoane-neidentificate-au-atacat-azi-noapte-resedinta-privata-a-acestuia-si-l-au-impuscat-mortal.

Prim-ministrul interimar Claude Joseph a anunțat că un grup de persoane neidentificate au atacat reședința privată a președintelui haitian, peste noapte și l-au împușcat. Totodată, soția acestuia a fost rănită în atac.

Miercuri, 7 iulie, în jurul orei 01:00, un grup de persoane neidentificate, inclusiv unele care vorbeau spaniolă, au atacat reședința privată a președintelui și l-au rănit mortal. Prima Doamnă a suferit răni de la gloanțe“, a precizat Claude Joseph, care a anunțat că el va prelua conducerea țării.

Joseph a condamnat “actul inuman și barbar” și a îndemnat la calm, precizând că poliția și forțele armate ale țării au preluat controlul asupra situației.

Surse alternative: France24, BBC, Deutsche Welle.

Articole similare