Meteorologii au emis o informare de caniculă pentru vestul și sud-vestul țării, până duminică. În est, sud-est și în centru, este valabilă o informare de furtuni, până diseară la ora 21.

meteorologii-au-emis-o-informare-de-canicula-pentru-vestul-si-sud-vestul-tarii,-pana-duminica-in-est,-sud-est-si-in-centru,-este-valabila-o-informare-de-furtuni,-pana-diseara-la-ora-21.

Informare instabilitate atmosferică (furtuni): 

În intervalul menționat (06 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 21:00) local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp“, a transmis Administrația Națională de Meteorologie. 

 Informare val de căldură: 

În intervalul 07 iulie (miercuri) – 11 iulie (duminică), meteorologii au anunțat un  val de căldură ce se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. ANM precizează că, în restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

Articole similare