Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în mai cu 22% comparativ cu perioada similară a anului anterior. Cea mai mare creștere a fost înregistrată la carburanți (+32,7%), urmată de cea la produse nealimentare.

cifra-de-afaceri-din-comertul-cu-amanuntul-a-crescut-in-mai-cu-22%-comparativ-cu-perioada-similara-a-anului-anterior-cea-mai-mare-crestere-a-fost-inregistrata-la-carburanti-(+32,7%),-urmata-de-cea-la-produse-nealimentare.

Datele INS:

  • În luna mai 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,4%;
  • Față de mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 18,3%, cât şi ca serie ajustată cu 22%;
  • Pe primele cinci luni din 2021, față de perioada similară de anul trecut, creșterea ca serie brută a fost de 13,7%, iar ca serie ajustată de 11,5%.
  • Creșterea din luna mai se datorează avansului înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor (+32,7%) și al produselor nealimentare (+25,3%).
  • Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, avans de +8,6%.

Articole similare