Hackerii care au orchestrat atacul ransomware din weekend asupra unei firme IT din Miami, în urma căruia au fost afectate 200 de companii, cer o recompensă de 70 de milioane de dolari pentru a debloca rețeaua.

hackerii-care-au-orchestrat-atacul-ransomware-din-weekend-asupra-unei-firme-it-din-miami,-in-urma-caruia-au-fost-afectate-200-de-companii,-cer-o-recompensa-de-70-de-milioane-de-dolari-pentru-a-debloca-reteaua.

Anunțul a fost postat pe un blog folosit în mod obișnuit de REvil, grupare rusă care luna trecută a obținut 11 milioane de dolari de la distribuitorul de carne JBS, bani solicitați pentru a nu-i compromite datele.

Specialiștii în securitate cibernetică explică faptul că gruparea are mai multe structuri afiliate, ceea ce face greu de identificat autorul mesajelor postate, însă experții de la Recorded Future transmit că ”mai mult ca sigur, mesajul a fost postat de REvil”.

Vineri, atacatorii au blocat serverele unei firme de soluții digitale din Miami, provocând o reacție în lanț care a afectat sistemele a altor 200 de companii din 12 țări. Hackerii au ţintit mai întâi o companie IT (Kaseya), după care atacul s-a răspândit prin toate reţelele companiilor şi corporaţiilor care folosesc software-ul respectivei companii. Aceasta este, conform specialiştilor IT, o metodă avansată prin care un hacker reuşeşte să obţină controlul asupra unui software pentru a compromite ulterior, utilizatorii acelui software. Au fost, de asemenea, afectate și sistemele unei școli, a unor autorități publice, contabili sau agenții de turism.

Sursă alternativă: Reuters.

Articole similare