Bihor. Primăria Oradea a fost vizată de un atac de tip „ransomware”, care a criptat o parte din date. Unele activități au fost suspendate temporar.

bihor-primaria-oradea-a-fost-vizata-de-un-atac-de-tip-„ransomware”,-care-a-criptat-o-parte-din-date-unele-activitati-au-fost-suspendate-temporar.

”Primăria Oradea aduce la cunoștința publicului faptul că, în Sala Ghișeelor (Piramidă) de la parterul instituției, nu se poate efectua nicio operațiune, cu excepția încasărilor de taxe și impozite. Situația a fost creată de un atac de tip „ransomware”, care a criptat o parte din date. Menționăm că 100% din date vor fi recuperate din backup, durata restaurării acestora luând însă mai mult timp. Până la restaurarea completă a acestora, sistemul de management documente CID nu va fi operațional. În prezent se fac verificări continue pentru rezolvarea rapidă a problemei” , precizează instituția pe site-ul propriu.

Ransomware-ul este un malware (software malițios) ce împiedică accesul la fișiere, sau chiar la întregul sistem informatic infectat, până la plata unei „recompense” (ransom). Conform CERT-RO, este una dintre cele mai supărătoare forme de malware, întrucât produce pagube financiare directe. Numărul unor astfel de atacuri a crescut foarte mult în ultimii ani.

Articole similare