Meteorologii au emis un Cod Portocaliu și unul Galben de furtuni și ploi torențiale, valabil până astăzi la ora 23, în aproape toată țara. Izolat, cantitățile de apă vor ajunge și la 60 – 70 l/mp.

meteorologii-au-emis-un-cod-portocaliu-si-unul-galben-de-furtuni-si-ploi-torentiale,-valabil-pana-astazi-la-ora-23,-in-aproape-toata-tara-izolat,-cantitatile-de-apa-vor-ajunge-si-la-60-–-70-l/mp.

Avertizarea Cod Portocaliu de furtună este valabilă până la ora 23, pentru județele din nord-vestul, centrul și sud-estul țării, conform hărții. Meteorologii prognozează averse torențiale, descărcări electrice și, pe alocuri, grindină și vijelie. Cantitățile de apă vor fi de 35-50 de litri pe metru pătrat, dar izolat vor ajunge și la 70 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea Cod Galben de instabilitate atmosferică este în vigoare pentru 12 județe și București, tot până la ora 23. Se vor înregistra averse (ce pot avea și caracter torențial), descărcări electrice, intensificări ale vântului și (izolat) grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 25-35 de litri pe metru pătart.

Ploi abundente se vor înregistrat în toată Muntenia și Moldova, dar pe arii restrânse, iar fenomene ale instabilității atmosferice se vor semnala în mai toată țara, pe alocuri.

După ora 23, un alt Cod Galben intră în vigoare pentru 11 județe din nordul țării, și va expira sâmbătă, la ora 10. ANM anunță aceleași fenomene meteorologice.

Articole similare