Secretarul de stat din Ministerul Sănătății anunță că România a suspendat recepționarea vaccinurilor anti-Covid, cu excepția celor produse de Johnson&Johnson. Andrei Baciu precizează că multe țări vor să cumpere vaccinuri din stocurile țării noastre.

secretarul-de-stat-din-ministerul-sanatatii-anunta-ca-romania-a-suspendat-receptionarea-vaccinurilor-anti-covid,-cu-exceptia-celor-produse-de-johnson&johnson-andrei-baciu-precizeaza-ca-multe-tari-vor-sa-cumpere-vaccinuri-din-stocurile-tarii-noastre.

Principalele declarații:

  • Am recepționat 16,3 milioane de doze, dintre care sunt administrate 54,75%. Avem 10,9 milioane de doze recepționate de la Pfizer, dintre care administrate 64%, 1,3 milioane de doze Moderna, 3,3 milioane de doze Astrazeneca, 685 de mii de doze Johnson&Johnson.
  • Pentru perioada următoare, cu excepția vaccinului produs Johnson&Johnson, am suspendat livrările de vaccin, pentru a avea un management al stocurilor cât mai eficient.
  • În această noapte sosesc 237 de mii de doze de la Johnson&Johnson.
  • Suplimentar față de tranzacția pe care România o face cu Danemarca (de vânzare a peste 1 milion de doze Pfizer – n. red.), sunt solicitări din partea multor state și pentru care se lucrează în comun cu autoritățile care au responsabilități în domeniul afacerilor externelor, în principal MAE, prim-ministrul României și Administrația prezidențială și Ministerul Sănătății și aici vom avea vești probabil săptămâna viitoare pentru că sunt mai multe demersuri și analize în acest sens. 

Articole similare