Facebook implementează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, prin care va mediatiza cazurile copiilor dispăruți, folosind informații furnizate de Poliția Română.

facebook-implementeaza-si-in-romania-instrumentul-”alerta-rapire-copil”,-prin-care-va-mediatiza-cazurile-copiilor-disparuti,-folosind-informatii-furnizate-de-politia-romana.

“Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care este vorba despre un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol. România este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți.

Mesajul de activare a alertei, transmis către Facebook, va fi însoțit de un link către comunicatul de presă al Poliției Române, cu privire la cazul care a dus la declanșarea mecanismului, pe care utilizatorii Facebook îl pot accesa, pentru mai multe informații, inclusiv fotografii și semnalemnte.

Astfel, după declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat Poliţia.

Sursa: Poliția Română

Articole similare