Marea Britanie. Autoritățile au raportat peste 18 mii de cazuri noi de Covid, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul lunii februarie, în creștere cu peste 2.000 față de vineri.

marea-britanie-autoritatile-au-raportat-peste-18-mii-de-cazuri-noi-de-covid,-cel-mai-mare-bilant-zilnic-de-la-inceputul-lunii-februarie,-in-crestere-cu-peste-2000-fata-de-vineri.

Guvernul a raportat, totodată, 23 decese asociate coronavirusului, înregistrate în ultimele 24 de ore.

Numărul de cazuri noi de coronavirus din Marea Britanie a fost în creștere în ultima lună. Cu toate acestea, campania de vaccinare de a țării a redus semnificativ rata de deces în rândul persoanelor infectate, numărul zilnic al deceselor asociate Covid este în jur de 20. 

Miercuri, autoritățile au raportat peste 16 de decese, al doilea cel mai mare bilanț zilnic de la 5 februarie, după acesta. Guvernul britanic precizase că 41 dintre acestea au fost cazuri de infectare cu varianta “Delta Plus”, care reprezintă o combinație între varianta “Delta”, mai virală, și o mutație despre care se crede că păcălește anticorpii dobândiți în urma vaccinării anti-Covid sau trecerii prin boală. 

Până la acest moment, potrivit centralizării Reuters, Marea Britanie a vaccinat anti-Covid, cu prima doză, aproximativ 84% din populația adultă, iar peste 61% au primit schemă completă. 

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Danciaba / Dreamstime

Articole similare